Hvorfor Facadeisolering og Facadepuds ?

Lige dette spørgsmål vedr. facadeisolering og facadepuds er ret nemt at besvare. Der er netop INGEN ulemper, men lutter fordele og argumenter for at investere i netop facadeisolering og facadepuds. her er nogle vigtige argumenter.

Økonomien: Når man facadeisolerer sit hus med eks. 100mm spares der som tommelfinger regel ca. 100KW pr. m2 dette giver med et hus på ca. 120m2 en årlig varmebesparelse på ca. Kr. 12.000 , hvis man har fjernvarme. Og endnu mere hvis man har eks. oliefyr eller elvarme. Så investeringen er typisk tjent hjem på blot 10-15 år.

Udseendet: En pudset facade som står skarpt og med flotte afrettede hjørner og lysninger. Er noget af det mest tidsvarende og efter vores mening den flotteste facade man kan tænke sig. Facaderne kan blot males om hvis tidernes farvestil ændrer sig. Dermed sikres også altid et morderne udseende af sit hus.

Udvendig støj reduceres væsentlig og indeklimaet forbedres allerede fra dag 1.

En pudset facade som står skarpt og med flotte afrettede hjørner og lysninger.

Indeklimaet: Man vil hurtigt opdage at luften i huset bliver mere tør. Det skyldes at indervæggene nu er end del varmere end tidligere. varmere indervægge gør at den fugt som vi mennesker producerer ikke kondenserer på væggende. Så man vil fra dag 1 have et langt sundere og mere behageligt indeklima.

Lyden: Hvis man eks. bor tæt på en befærdet vej vil man med det samme opdage at lyden i huset er reduceret væsentlig. Lyden er vibrationer i luften. Har han tidligere haft en massiv mur går lyden direkte igennem den. Med facadepuds og isolering, skal lyden passere først det tynde lag puds, derefter isoleringslaget og tilsidst den massive mur. Det gør at lyden brydes på vej gennem muren. Dette er igen en meget stor velvære fordel.