Hvordan Udfører Jysk Facade A/S Facadepuds ?

Det er ikke simpelt eller nemt at pudse et hus. Arbejdsgangen og materialevalget er yderst vigtigt, for at få en løsning der holder i mange år. Nedenfor en kort gennemgang af hvordan Jysk Facade A/S gennemfører en standard facadepuds

1. Det indledende arbejde

Kold murstensvæg klar til facadeisolering

Facadepuds udført af Jysk Facade med STO grundpuds og armering, samt efterfølgende slutpuds med STO Lotusan. Tilsammen giver det et smukt og tidsvarende udseende, og en sund og vandafvisende facade.

Første arbejdsgang er at sikre den eksisterende vægs beskaffenhed. Er det en murstensvæg kontrolleres den for revner, og er der eks. sætskader skal disse udrilles og armeres med kamstål. Er det en tidligere pudset væg, hvor maling og puds sidder meget løst, kan en sandblæsning være nødvendigt. Dette vurderes af konsulenten som inspicerer huset under tilbudsfasen

Armeringsvæv pudses ind i grundpudslaget

2. Grundpuds og armering

Grundpudset udføres i 2 etapper, først smøres et lag på 5-6 millimeter på væggen, herefter masseres og trykkes armeringsvævet ind i overfladen for at rette pudslaget helt op. Alle hjørner og vindueslysninger armeres desuden med en special hjørneprofil der gør hjørnerne meget stærke, og de kommer til at stå skarpe og flotte. Herefter pudses endnu et lag grundpuds uden på væven så pudslaget nu ca. er 1 cm tyk. Hele grundpudslaget afpudses nu så væggen er helt lige.

Armeringsvæv og puds

100mm facadeisolering og puds

3. Slutbehanding og finish

Grundpudsen skal nu tørre helt, og herefter skal den afslibes for eventuelle spor og riller i overfladen. Dette udføres i princippet ligesom når maleren klargør en væg til tapesering. Væggen afslibes med en stor girafsliber som er meget effektiv og retter spor og riller fra pudsbrættet op.

Efter end slibning er væggen helt glat er klar til sidste slutbehandling. Men inden slutpuds kan udføres skal væggen primes med en STO special primer der er beregnet til den slutbehandling som senere skal udføres. Denne special primer, binder støv og afslib sammen så pudsfladen bliver 100% stabil og støvfri. Primeren giver også grundpudset en ens indfarvning, der får slutpudset til at fremstå 100% ens og farveægte. Så primeren er meget vigtig, både for udseendet og ikke mindst vedhæftningsevnen.

Slutpuds udføres i en arbejdsgang, for at der ikke kommer nuance forskelle i farverne. Den puds som Jysk Facade bruger er af mærket (STO Lotusan) der indeholder teflon, og tører ufattelig hurtigt. Dette Teflon indhold gør at netop denne slutpuds er yderst vandafvisende, og en af de absolut mest holdbare slutpuds produkter på markedet. STO Lotusa giver ydermere en et utrolig flot udseende.